A látványmese

a látványmese

Fokozatosan és folyamatosan emelkedett az út. Mivel itt igen későn kel fel a nap, így a helytetőn, csodás kilátás mellett gyönyörködhettünk benne. Továbbhaladva jutottunk az m-en lévő Foncebadon-ba, ahol az albergue kávézója előtt megreggeliztünk. És még előttünk volt a Monte Irago hegy m magas csúcsa, ahol egy magas kereszt áll: A látványmese de Ferro.

a látványmese

A zarándokok rengeteg követ hordanak ide, egész domb van már. Meg az oszlopra aggatnak mindenféle dolgot: szalagot, napszemüveget, sapkát, zászlót, trikót, cipőt.

a látványmese

Mi is hagytunk rajta emléket. Nincs hideg m-en. Tovább le, aztán fel, kissé nehéz az út, és sokáig nincs semmi, csak a táj.

a látványmese

Majd elértünk Manjarin-ba, ami nem egy falu, csupán egy refugio, a Máltai Szolgálat működteti. Halk zene szól, és adakozósan lehet csecse-becséket, és vizet, kávét vásárolni.

  • El Camino - az ÚT_20
  • Ideges látási problémák

Még mindig a hegytetőn vagyunk. Először enyhén lejt az út, majd meredeken tovább sokáig, ami nagyon fárasztó.

Csingiling és a Soharém legendája: Különös látvány (Strange sight)

Hirtelen leereszkedtünk az m-en lévő El Acebo kis faluba, ahol egyen sötétszürke palatetős kőházak állnak, nagyon szép látvány mese-falu. A XII. Folytattuk utunkat a még meredekebb köves úton, és nagyon elfáradva, - 3 körül értünk be a harmadik mese-faluba, Molinaseca-ba bár ez inkább már városszintmagassága m, tehát jól lejöttünk az m magasságról. Mivel itt a település túl-végén van a szálláshely, így átmenve a kőhídon, leültünk a patak parti söröző teraszán pihenni.

a látványmese

A hídlábnál sok zarándok áztatta a lábát a jó hideg vízben. A folyadékveszteség pótlása után kipihenten kerestük a látványmese a szálláshelyet, ami egy nagyon kellemes, tágas, büfés, teraszos hely.

  • Sétaút Párizsban 2 napig. Párizs két nap múlva vagy egy hétvégén Párizsban
  • Merre kell menni, ha látási problémái vannak

Itt találkoztunk újra a szlovák Péterrel és a barátjával.

Olvassa el is