Agykárosodás látása. Jelek és tünetek [ szerkesztés ]

agykárosodás látása

Testvére köldökzsinórvér őssejtjeivel gyógyul, melyet infúziós kezeléssel adtak be számára.

agykárosodás látása

A kislány 5 éves volt, amikor egy úszómedencében fejjel lefelé találták meg. Alig élte túl az esetet, az agya pedig súlyos károsodást szenvedett, de az új kezelésnek köszönhetően remélhetőleg látványosan javulhat az életminősége. A szülők felfedeztek egy potenciális új kezelési lehetőséget beteg gyermekük számára; a köldökzsinórvérben lévő őssejtek segítik az új agyi idegkapcsolatok kialakulását, ezáltal segítve a gyermek agyának fejlődését.

agykárosodás látása

Samantha a Duke Egyetem agykárosodás látása köldökzsinórvérrel végzett tanulmányában vett részt, amelyet Dr. Joanne Kurtzberg, a Duke Egyetem csontvelő-transzplantációs programjának vezetője irányít. A tanulmány nem az őssejtekre összpontosított, hanem a vér egyik komponensének, a monocitáknak a hatását vizsgálta. A köldökzsinórvérnek az agyra gyakorolt hatását szintén vizsgálják, annak érdekében, hogy ez segíthessen az autizmus spektrum zavarban és agyi bénulásban szenvedő betegeknél.

A szülőknek még néhány hónapot várniuk kell a transzplantációt követően, mielőtt megtudják, hogy az eljárás milyen hatással hyperopia 3 Samanthára.

agykárosodás látása

Olvassa el is