Látás rajzfilmek

Навигация по записям

Mindegy, hogy melyik rajzfilm elé ültetem le? Mi a dolga a mesének?

látás rajzfilmek

Miért köti le a gyerekeket annyira a rajzfilmek bámulása? Hagyjuk, vagy ne hagyjuk kicsi gyerekeinket mesét nézni?

látás rajzfilmek

Sajnos nagyon sokaknak eszébe sem jut, hogy a mesék károsak is lehetnek, ha nem megfelelő korban látja a gyerek. Ugyanakkor arra sem gondolnak sokan, hogy a figyelemlekötésen kívül még milyen jótékony hatásai vannak a már egészen pici korban is emészthető, színvonalas rajzfilmeknek. A gyerekek látása és környezetük érzékelése az első 3 évben fejlődik ki alapjaira, ezért annak megfelelően alakul ki, hogy mennyi és milyen inger éri a kicsit első éveiben.

Az első 6 hónapban még megtanul látni a szem, fókuszálni, felismerni a kontrasztokat, a mélységeket, ezért nem érdemes színes mozgó képekkel terhelni.

látás rajzfilmek

Azért sem, mert ha túl hamar éri sokféle intenzív inger a fiatal fejlődő agyat, akkor ingerküszöbe ehhez fog idomulni, és a későbbiekben is folyamatosan igényelni fogja az intenzív behatásokat.

Azok a gyerekek, akiket ideje előtt ér indokolatlanul sok felesleges inger, nagyon izgága, valamint koncentrációs nehézségekkel küzdő személlyé válhat. Napi perc mesenézés segíti a képzelőképesség, a kreativitás, és az érdeklődés fejlesztését, valamint az egy tevékenységben való elmélyülést.

4 thoughts on “Rajzfilm a látásról a gyermekek számára”

A legjobb, ha zene is társul a látványhoz. A zene már magzati kortól pozitív hatással van a szervezet fejlődésére, működésére.

A rezgésekre az emberi szervezet sokkal korábban képes reagálni, mint ahogy kialakul a látás képessége. A gyermekek számára könnyen emészthető, gyerekhangok által énekelt, rajzokkal animált mesés dalok, mondókák kifejezetten jó hatással vannak a beszéd és a mozgáskoordináció fejlesztésére.

Ezek a kellemes, érdekes tevékenységek hamar magukkal ragadják a gyerekeket. Gyakran láthatjuk, ahogy nyitott szájjal, csorgó nyállal, mereven bámulják a képernyőt, a világról teljesen megfeledkezve. Erre azonban érdemes odafigyelni, mert amennyiben ez egy passzív tevékenységgé válik, és nem mozgatja meg a gyermek agyát, úgy károsan hat már az agy működésére és fejlődésére, kialakítva egyfajta rutinszerű szórakoztató tevékenységet, amelyben a résztvevőknek látás rajzfilmek sem kell hozzátenniük.

Kiemelt témák

Ezért sem érdemes napi fél óránál tovább hagyni a gyereket a TV-t bámulni, és akkor is érdemes vele részt vennie ebben, beszélgetni vele vagy együtt énekelni a dalokat. Ahogy a gyerekek egyre értelmesebbek, úgy egyre összetettebb mesék kötik le a figyelmüket.

Sign in to like videos, comment, and subscribe. Sign in.

Ma már rengeteg mese elérhető akár a TV csatornákon, akár interneten letöltve vagy a videómegosztó oldalakon. Fontos azonban, hogy mit lát és hall a gyerek. Nem minden tündérinek tűnő mese ártatlan, és nem mindegy, hogy milyen behatások érik a gyereket az első pár évében.

Home Rajzfilm a látásról a gyermekek számára Ugyanaz a tény egy keresztény számára Isten létezésének, egy hindu számára a karma törvényének, egy ateista számára az egész világ megjósolhatatlan, kaotikus viselke­dé­sének bizonyítéka.

Olyan meséket keressünk, amelyek egyszerű történeteket mesélnek el, kedves külsejű figurákkal, lassabb, szép kiejtésű szövegezéssel. A mesék az érzelmek megértésében és feldolgozásában is segítenek. Amikor a gyerekek látják a történetet, azonosítani látás rajzfilmek saját érzéseikkel, ezáltal gyorsabban megtanulják a kezelésüket.

Látás rajzfilmek

Fontos azonban, hogy ne erőltessük rá a konklúziót a gyermekekre. A mesék nagyon jó eszközrendszerrel szemléltetik az értékrendet, amely éppen a látás rajzfilmek érinti, erre nem szabad ráerősíteni, mert akkor felesleges görcsök keletkezhet a gyermekben, hogy neki valamit csinálnia kell.

Sokkal hatékonyabban épül be az ember értékrendjébe egy-egy elv, amennyiben az ő döntése az, mert ő magának vonta le a konklúziót. Szerencsére a magyar mesegyártás is bővelkedik kedves, hasznos mesékkel, mint például a Süsü a sárkány, Pom-pom meséi, Vizipók csodapók, Látás rajzfilmek, Kukori és kotkoda, Dr.

Látás rajzfilmek rengeteg külföldi meséhez is készül magyar szinkron, így a szülők kedvükre válogathatnak, hogy melyik mesevilággal ismertetik meg csemetéiket. Különösen bájos és sokat lehet tanulni az alábbi rajzfilmekből: Babar, Frenklin, Bing nyuszi, A kisvakond, Thomas, a gőzmozdony

látás rajzfilmek

Olvassa el is