Vak emberek

vak emberek
Juhász Edina De mi a helyzetben a való életben?

Főoldal » Hír » Milyen az élet vakon? Milyen az élet vakon? A szervezők önkéntes egyetemisták voltak, akiknek céljuk az volt, hogy társaikat közelebb hozzák a látássérült és vak emberekhez.

gyenge látástól szenved

Számítógép, írógép, mobiltelefon. Technikai eszközök, amelyeket egy egészséges ember vak emberek nélkül használ.

nő gyermek férfi szempontból

Egy hétköznapi telefonhoz például beszélő szoftvert és úgynevezett Braille-maszkot készítettek. Nem egyszerű elkészíteni a sonkás szendvicset bekötött szemmel, legalábbis a sajtszerelés és uborkavágás komoly kihívást jelent a próbálkozóknak. Lakatos József vakvezető kutyája ha a szendvics készítésben nem is, de a közlekedésben óriási segítséget jelent a férfinak.

szem sérülés

A lufikészítő mester szerint az emberek sokszor nem tudják hogyan segítsenek. A látónak mindig a könyökét kell kínálni és ő halad elől. Csörgőlabda bajokságot is szerveztek a tornacsarnokban egy meglepetés vendéggel.

Szilágyi Áron olimpiai bajnok először szemfedő nélkül gyakorolt, aztán bekötött szemmel próbálta kivédeni a gólokat. Az a rosszabb, ha vakon születek, vagy ha később vakulok meg?

Amint a vak emberek látják a világot - a vakok és a vakok észlelésének jellemzői a születéstől kezdve Objektív A vak és a vak emberek világának felfogása túlságosan különbözik egymástól.

Olvassa el is