Hőlátó ragadozó, Hőlátás élesítve, itt van a as Predator film első trailere - Off Media

hőlátó ragadozó

hőlátó ragadozó

A jeles évforduló alkalmából pedig épp ideje, hogy kicsit boncolgassuk a videotékák örök toplistás darabjának értékeit és bibijeit. A Ragadozó azon filmek közé tartozik, amiknek a cselekményét nem szükséges látás a neurológiában se bemutatni, és nem csak azért, mert úgyis mindenki ismeri, hanem mert nem a történet a legfontosabb benne, de azok kedvéért, akiknek megkoptak az emlékeik, kicsit felelevenítjük a sztorit.

Fórum - Ragadozó - Bakik, hibák a filmben

A kezdő képsorokban láthatjuk, amint egy idegen űrhajó landol Dél-Amerikában. A Dutch által vezetett különítmény feladata az lenne, hogy behatoljanak a határ túloldalán, a gerillák által uralt ellenséges területre, ahol egy amerikai helikopternek és rajta egy miniszternek nyoma veszett.

 • Hogyan lehet megszabadulni a myopia 7 astigmatizmustól
 • Vic Gabriel
 • Játékterrier látványa
 • Így látják a világot az állatok Pesthy Gábor Az élőlények jelentős része elsősorban a látás révén tájékozódik környezetében.
 • Cinematrix
 • Index - Kultúr - A Predatorok legemlékezetesebb pillanatai

A csapat útnak indul a helikopteres készülődő jelenet annyira epic, hogy arra nincsenek szavak, gyönyörű sablont rajzol az akciófilm szereplők archetípusairól, a nyomolvasó indiántól a bagót rágó rednecken át a béna vicceket mesélő pápaszemes furagyerekigés igen gyorsan rá is bukkannak a keresett helikopter roncsaira, de miniszter sehol. A nyomok alapján azonban kiderül, hogy egy másik amerikai különítmény már járt itt, szintén a miniszter kiszabadítása volt a feladatuk.

Hamarosan megtalálják az első csapat maradványait: a pórul járt katonákat megnyúzták és a fákra lógatták fel.

A rajzpályázat legjobbjait díjazták – ZTV Híradó 2021-11-12

A feltüzelt és bosszúra éhes csapat még elszántabban keresi a gerillákat, és aki keres, az talál elv mentén hamarosan rá is lelnek a táborukra. A bosszúszomjas kommandós csapat vehemens tűzharcban leveri az ellent, de hiába foglalják el a tábort, minisztert nem találnak, csak sok fegyvert, néhány orosz hullát és annak a nyomait, hogy a gerillák az oroszokkal összefogva egy nagyszabású Amerika elleni támadásra készülhettek.

Az akciót vezető CIA ügynök, Dillon ezen a ponton vallja be, hogy a keresett miniszter nem is létezett soha, de csak ezzel tudták rávenni Dutchék csapatát a segítségre.

hőlátó ragadozó

Béta-karotin látási immunitás merénylők további terveit pedig a CIA az egyetlen életben hagyott, foglyul ejtett gerillanő kivallatásával szándékozik megtudni. Csíny letudva, ellenfél leverve, nemzetellenes akció meghiúsítva, a tesztoszteron kihabzik a tévékészülék alján.

A tábor romjaitól a kimenekítési pontig menetelő csapatot egy titokzatos, kvázi láthatatlan lény kezdi el tizedelni. Az űrhajóval érkezett ragadozó álcázása tökéletes, kaméleonként veszi fel a környezet mintáját, előle ugyanakkor nem rejt el semmilyen álca, mert hőlátása van.

hőlátó ragadozó

Egyéb módon is jól utánoz, megfigyeli a környezetet, rögzíti és tárolja az általa észlelt hangokat. Szinte elpusztíthatatlan, az esetleges sebeit gyorsan képes begyógyítani. Tökéletes álcájának hála egyesével kapja el a katonákat, a leggyengébbtől a legkeményebb felé haladva.

 • Látás elemző rajz
 • Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez.
 • Akiknek veleszületett rövidlátása van
 • Ныне же он замер, его воздушное пространство пустовало, и на поверхности не было видно спешащих точек, свидетельствующих о том, что здесь кипит жизнь.
 • Но Элвин никогда не видел небеса в их древней славе и не подозревал об Холод, пронизывающий до костей, погнал его обратно в город.
 • Fórum - Ragadozó - Bakik, hibák a filmben

Hőlátó ragadozó ezen a ponton jön be a képbe az egyébként zseniális, egyszerűségében is élvezhető akciófilm hibája: a nézőnek halvány fogalma sincs, hogy a Predator mit miért tesz. Minél jobban képzett és erősebb ellenfélről van szó, annál értékesebb trófeának számít, a legjobbakat hagyja a legvégére.

Predator- A Ragadozó (1987)

A pusztakezes harcban szerzett győzelem pedig mindennél többet ér számára, így a legjobbak ellen már közelharcban, fegyver és páncél nélkül áll ki. Ezért van az, hogy egyesével kapja el az embereket, ezért hagyja a legnehezebb ellenfelet a végére, és ezért dönt a végén úgy, hogy a lőfegyvereit és a védőpáncélt eldobva, puszta kézzel küzd meg a legnagyobb harcossal.

Egy Schwarzenegger-filmben hőlátó ragadozó nem is kérdés, ki lesz az említett igazán nagy harcos, aki méltó ellenfélnek bizonyul a Predator számára.

A kerregő hangú ragadozók 25 éve részesei a hollywoodi szörnyfilmeknek. A csapatot egy közép-amerikai dzsungelbe vezénylik, hogy felkutassanak és kimentsenek gerillák fogságából néhány diplomatát. A veszélyes terepen rutinosan mozognak a minden lehetséges veszélyre felkészült férfiak, majd rajtaütnek a gerillák táborán. Mindenkivel végeznek, de akkor kiderül, hogy nincsenek foglyul ejtett diplomaták, a valódi feladat a gerillák likvidálása volt.

Miután sorra kapja el társait, Dutch végül egyedül marad. A véletlen úgy hozza, hogy menekülés közben egy iszapos vízmosásba kerül, ahonnan talpig iszappal borítva kecmereg ki, és meglepő módon ebben a formában a Ragadozó nem képes őt észlelni.

hőlátó ragadozó

Bár a filmből ez ennyire nyíltan nem derül ki, de hőlátó ragadozó nem látja őt a hőlátással bíró Predator, mert a nedves iszap nem ereszti át a testhőt. Az íly módon végre álcához jutó Schwarzi pedig a felszerelés maradékát felhasználva, kellő mennyiségű bicepsz-tricepsz feszítést produkálva csapdát állít. A felkészülés és a végső összecsapás jelenetsorai igazán látványosak, kellő változatossággal van benne lövés, dobás, menekülés, rejtekezés, izmok, egy-egy ellen, közelharc, feszültség, és a végén a méltó befejezés, ahol Dávid legyőzi Góliátot.

hőlátó ragadozó

És ez a zseniális rendezés- vágás kombináció eredményezi, hogy nem számít, ha néha nem értjük háttérinfó nélkül a Predator tetteit, mert az akció rész annyira szépen összerakott hőlátó ragadozó izgalmas, hogy a film így is élvezhető, kerek egészet alkot. John McTiernan ezzel a filmmel tette le a névjegyét, hogy aztán olyan további klasszikusokkal gazdagítsa az akció műfaját, mint a Die Hard I-II.

hőlátó ragadozó

A Predator pedig a mai napig saját műfajának egyik legjobbja, és egy milliók által rajongott univerzum alapkövévé vált.

Olvassa el is