Rövidlátó víz,

rövidlátó víz

Két ismeretlen márka, valamivel a Polaroid árszintje alatt, elsősorban sportcélokra. Kezdjük az érdekesebbikkel.

rövidlátó víz

A horgásszemüveg annyit tud, hogy egyrészt polarizált, tehát kiszűri a víztükörről visszaverődő napsugarakat, tehát jobban látjuk a halakat. A polarizált szemüveg persze nem halradar, tehát nem látni fogjuk a vízben úszó halakat, csak jobban látjuk őket, mint szabad szemmel. A lengyel Arctica Okulary Sportowe!

rövidlátó víz

Az Index szerkesztőségében fellelhető horgászok közül Szily Lászlót és Uj Pétert kérdeztem, mit szólnak hozzá, de mivel csak fényképeket tudtam mutatni, nem tettek érdemi észrevételeket, bár a Szily azt mondta, műlégy-kötözéshez biztos jó. Az Arcticáról egy későbbi posztban lesz még róluk szó, mert a webáruházban találtam két olyan tételt, ami érdekelt volna, csak épp nincsenek raktáron.

rövidlátó víz

Rövidlátó víz pedig fémkeretes napszemüvegek fényre sötétedő, polárszűrős lencsével, bőven húszezer forint alatt. Ha nem nagyon hitvány, akkor ezek lesznek az év vétele, hiszen a fotokróm és a polár is tízezer forint körüli extra egy-egy komolyabb napszemüveg árában.

Pro Rövidlátás és távollátás

Egy hegymászó-Arctica, ami kicsit gyengébb minőségű, mint a nemrég megénekelt buckalakó-Polaroid, hiszen ez műanyag, nem fém keretes, de nagyjából annyiba kerül, mint a Polaroid féláron.

A másik érdekesség neve Fischer, ami nekem sílécekről ismerős, de mivel téli sportokhoz teljesen rövidlátó víz vagyok, inkább az árából gyanítom, hogy vagy megvették a nevet a kínaiak.

rövidlátó víz

Vagy valami óriási kótyavetye van. Vagy egyszerűen alapban ilyen olcsók a síszemüvegek, de azt nem hiszem.

rövidlátó víz

Tehát ez is tizenegykét ezer, és az benne az extra, hogy a síszemüvegen belül könnyen, de érezhetően biztonságosan és fixen belepattintható egy optikai előtét. Mivel, mint említettem, sem a síeléshez, sem a horgászáshoz nem konyítok, arra kérném az igen tisztelt olvasókat, hogy a nagy karácsonyi rögbizésben támolyogjanak be a Teréz-körúti Overland boltba tudtommal máshol nincsés vizsgálják meg a két terméket, van-e ezeknek értelme.

rövidlátó víz

Olvassa el is